top of page

Bekkenbunnen - bunnen i kroppen vår

Å gi bekkenbunnsmusklene oppmerksomhet under graviditeten er essensielt for å ivareta din egen fysiske velvære og bidra til en sunn svangerskapserfaring for deg og den voksende babyen. Utføring av spesifikke bekkenbunnstreninger kan være en verdifull tillegg til din daglige omsorgsrutine.


Hvorfor er bekkenbunnstrening viktig under graviditeten?

1.Styrke støttemuskulaturen: Styrke støttemuskulaturen: Bekkenbunnsmusklene fungerer som en støtte for livmoren, blæren og tarmene. I løpet av graviditeten øker belastningen på disse organene, og bekkenbunnsmusklene blir derfor ekstra viktige for å opprettholde støtte og stabilitet. Ved å styrke disse musklene, kan du bidra til å forhindre eller redusere problemer som inkontinens og generelt ubehag i bekkenområdet.


2.Forberede kroppen på fødselen: Under fødselen er bekkenbunnsmusklene involvert i prosesser som åpning og lukking av bekkenet. Ved å engasjere seg i bekkenbunnstrening, utvikler du ikke bare styrke, men også bedre kontroll og bevissthet over disse musklene. Dette kan være spesielt nyttig under fødselen, da det gir deg muligheten til å respondere mer effektivt på kroppens naturlige bevegelser. En bevisst og sterk bekkenbunn kan bidra til en smidigere fødselsopplevelse.


3.Redusere rygg- og bekkenplager: En sterk bekkenbunn kan også avlaste rygg- og bekkenområdet, som ofte opplever økt stress under graviditeten. Styrking av bekkenbunnsmusklene gir ekstra støtte til bekkenet og ryggraden, noe som kan bidra til å minimere rygg- og bekkenplager. Dette er spesielt verdifullt da kroppen gjennomgår endringer for å tilpasse seg den voksende livmoren og den økte vekten. Bekkenbunnstrening blir dermed en forebyggende tiltak for å opprettholde en mer behagelig og smidig graviditet.


Selv om bekkenbunnstrening kan virke som en enkel praksis, er dens potensielle innvirkning på din generelle velvære under graviditeten betydningsfull. Ved å styrke støttemuskulaturen, forberede kroppen på fødselen og redusere rygg- og bekkenplager, investerer du ikke bare i øyeblikket, men også i fremtiden for deg selv og din voksende familie.

Ta deg tid til å inkludere bekkenbunnstrening som en del av din daglige rutine.

Husk at dersom du er usikker på om du ufører bekkenbunnstrening korrekt, så er det lureste du går å ta en sjekk hos gynekolog. Feilaktivering kan gjøre vondt verre over tid.
Comments


bottom of page