top of page

Hvordan funker egentlig mensentruser?
Å håndtere menstruasjon er en del av livet for mange kvinner, og det har vært en lang vei fra improviserte løsninger til moderne sanitetsprodukter som bind og tamponger. Men hva om det fantes en mer praktisk og bærekraftig løsning?

Det er her mensentruser kommer inn i bildet.


Mensentruser - et trygt, behagelig og smart alternativ

Hva er Mensentruser? Mensentruser, også kjent som menstruasjonsundertøy eller periodetruser, er et innovativt og bærekraftig alternativ for kvinner som ønsker å takle menstruasjonen på en ny måte. Disse trusene er spesielt designet for å erstatte engangsbind og tamponger, og de har blitt stadig mer populære de siste årene

En menstruse er en gjenbrukbar form for menstruasjonsbeskyttelse som kommer i ulike modeller og farger. Den ligner på vanlige truser, men har en innebygd beskyttelse som absorberer menstruasjonsvæsken. Etter bruk vaskes menstrusen, slik at den kan brukes på nytt.


Hvordan Fungerer de? Mensentruser er laget av spesielle materialer som er absorberende og samtidig vanntette. De har flere lag, inkludert et fukttransporterende lag som holder deg tørr, et absorberende lag som holder på menstruasjonsvæsken, og et vanntett lag som forhindrer lekkasjer. Du kan bruke dem alene eller som et supplement til andre produkter, avhengig av mengden menstruasjonsvæske du har.


Fordelene med Mensentruser:


Miljøvennlige: Mensentruser er vaskbare og kan brukes i flere år, noe som reduserer mengden avfall i forhold til engangsbind og tamponger.


Økonomisk: Selv om mensentruser kan ha en høyere startkostnad, sparer du penger i det lange løp, siden du ikke trenger å kjøpe engangsprodukter måned etter måned.


Komfortable: De er laget for å være myke og behagelige, og mange kvinner rapporterer at de føler seg mindre våte eller klamme sammenlignet med tradisjonelle produkter.


Mindre lukt: Mensentruser bidrar til å redusere lukt fordi de forhindrer luftkontakt med menstruasjonsvæsken.


Hvordan Bruker du dem? Bruke mensentruser er enkelt. Du trenger bare å velge riktig størrelse, sørge for at de er rene, og bruke dem som du ville med vanlige truser. Etter bruk skyller du dem ut og vasker dem. Noen kan også maskinvaskes.Mensentruser er en spennende innovasjon innen menstruasjonshåndtering. De gir kvinner en praktisk, økonomisk og miljøvennlig måte å takle menstruasjonen på. Enten du er opptatt av bærekraft eller ønsker å spare penger, kan mensentruser være verdt å vurdere som et alternativ til tradisjonelle produkter. Jeg anbefaler å prøve de! Jeg har selv prøvd mensentruser og de er helt fantastiske! Jeg har både modellen i string som jeg bruker på dagen, og en truse som jeg bruker på natten. Har ikke opplevd lekkasje en gang!

Det er lurt å bli kjent med hvordan man blør – sånn at man kan velge truser som passer ditt behov. Jeg anbefaler å teste ut trusene hjemme først for å bli kjent med dem og når man evt må bytte. Hvis man føler seg usikker i starten kan man også bruke trusene i kombinasjon med mensenkopp eller tamponger.


Comments


bottom of page