top of page

5 tips for bedre fysisk helse

Vi vet alle hvor viktig helse er, men det kan virke overveldende å implementere store endringer. Derfor har jeg samlet fem enkle tips som kan hjelpe deg med å forbedre den fysiske helsen din uten å gjøre det hele til en komplisert affære. 1. Spis en regnbue: Måltidene våre trenger ikke å være kompliserte gourmetretter. En enkel og effektiv tilnærming er å inkludere en regnbue av farger på tallerkenen din. Jo flere farger, jo flere næringsstoffer får kroppen din. Så neste gang du lager mat, kast inn litt gul, rød, grønn og lilla! (paprika,tomat salatblader/brokkoli/squash,Rødkål og rødløk, bjørnebær, blåbær og solbær. Aubergine, radicchio og amarant; villris og granatepler)


2. Gå en tur: Trening kan virke skremmende for noen, men en daglig spasertur er en fin måte å få litt bevegelse på. Det trenger ikke å være et maraton – bare en kort tur for å strekke på bena og få litt frisk luft. Dette kan også være en flott tid for å lytte til favorittpodkast/bok eller reflektere over dagen.


3. Sov nok og godt: Å få nok søvn er som å gi kroppen din en gave. Prøv å etablere en rutine for leggetid og gi deg selv noen minutter med avslapning før du legger deg (skjermfri tid minst 30 min før leggetid er lurt). En god natts søvn har utrolige helsefordeler, fra forbedret konsentrasjon til bedre immunsystem.


4. Drikk vann: Vann er livet, bokstavelig talt! Å holde seg hydrert er avgjørende for kroppens funksjoner. Ha alltid en vannflaske i nærheten, og sørg for å drikke jevnt gjennom dagen. Du vil bli overrasket over hvor mye enkel vanninntak kan påvirke energinivået og hudens utseende.


5. Dans litt: Trening trenger ikke å være kjedelig. Slå på favorittmusikken din og dans litt rundt. Det er en morsom måte å bevege kroppen på samtidig som du får løftet humøret. Ingen bekymringer om du er en dårlig danser – ingen ser på - og om noen skulle se på, så gjør det likevel. Ta med barna, partneren, roomien eller foreldre


Husk at små endringer kan utgjøre en stor forskjell over tid. Så hvorfor gjøre det mer komplisert når helse kan være enkelt og gøy? Prøv disse tipsene gradvis, og se hvordan de kan berike din daglige rutine og forbedre den fysiske helsen din!


Comments


bottom of page