top of page

MOVEMENT THROUGH  WOMANHOOD

Din guide gjennom kvinnelivet

Selv om det høres klisjé ut, er det sant: Vi mennesker har faktisk mer til felles enn det som skiller oss. Vi har alle behov for støtte fra andre, og vi føler oss bedre fysisk når vi har det bra mentalt. Vi kan alle dra nytte av en enklere og mindre stressende hverdag.
 

Vi gleder oss til å utforske disse temaene sammen med dere. Vi er her ikke for å lære dere, men for å lære sammen med dere mens vi går gjennom ulike faser i livet. Dette er et trygt sted. La oss kvitte oss med fordommer mens vi jobber med å forbedre vår velvære, kunnskap og livsglede.

Movement through Womanhood

Trening gjennom livet gir oss ikke bare fysisk styrke, men bidrar også til god mental helse, hormonell balanse, ernæring og selv-aksept. Vi tror på en helhetlig tilnærming gjennom alle livets opp- og nedturer.

FYSISK HELSE

5 tips for bedre fysisk helse

Vi er alle en del av en travlere verden, og i kampens hete for å oppfylle daglige krav, glemmer vi ofte å sette pris på vår mest dyrebare eiendel - vår fysiske helse.

Sammenleggbar yogakamerat

PILATES

How to pilates?

Pilates is not just a workout; it's a journey to a more robust, flexible version of yourself. Let's dive into the basics and make Pilates simple and enjoyable.

Rullende yogamatte

STYRKETRENING

6 grunner for å prioritere styrketrening i hverdagen

I en tid der vi stadig blir utfordret av en stillesittende livsstil og krevende hverdag, er styrketrening ikke bare en treningsform, det er en investering i vår fysiske og mentale helse.

71.png

YOGA

Yoga som omfavner hele deg

Yoga er ikke bare en fysisk aktivitet; det er en reise som omfavner hele deg - kropp, sinn og ånd. Gjennom yogapraksisen kan du oppdage en dypere forståelse av deg selv og verden rundt deg, og finne balansen og harmonien som er nødvendig for en bærekraftig velvære.

yoga Class
Capture0043-4_1800x1800.webp

Månedens tips

For en mer komfortabel mensenperiode

Når det gjelder kvinners helse og komfort, spiller valg av undertøy en avgjørende rolle. I dagens moderne verden søker stadig flere kvinner etter bærekraftige og komfortable alternativer som samsvarer med deres behov og verdier. Her kommer konseptet med mensentruser inn i bildet. Mensentruser har vist seg å være en revolusjonerende løsning for kvinner som ønsker å føle seg trygge og komfortable under menstruasjonen.

Movement through Motherhood

Trening under graviditet og i barsel kan kreve ekstra tilpasninger, fokus og kunnskap. Her finner du våre beste tips til fokus, bevegelser, trening og opptrening i denne fasen av livet. 

OPPVARMING

6 grunner til at du burde prioritere oppvarmingen

Oppvarming er ikke bare en formalitet før treningsøkten; det er en avgjørende fase som legger grunnlaget for en trygg, effektiv og givende trening

Pilates Practice_edited.png

BEKKENBUNNSTRENING

Bekkenbunnen - bunnen i kroppen

Bekkenbunnen er en viktig, men ofte oversett del av kroppens muskelsystem. Å implementere bekkenbunnstrening i treningsrutinen din kan ha betydelige helsefordeler.

11062b_91510bf942d84852adefe95ff676c95f~mv2.jpg

BEVELIGHET

Yoga, noe for deg?

Bevegelighet er en viktig, men ofte oversett, komponent av fysisk helse. Å forbedre bevegeligheten ikke bare gjør kroppen mer smidig, men det kan også bidra til å forebygge skader, forbedre holdningen og øke generell livskvalitet.

0495ad46b86943d8ae3af875303cc927.png

BREATHING EXERCISES

Deep breathing has a calming effect.

Breathing is something we often underestimate. We may not realize that our breath can have a positive impact on various aspects of our health and life.

25.png

Movement through Menopause

Trening i perimenopause og overgangalderen kan lette og utsette symptomer, samt forbedre den fysiske og psykiske velværen din. Her finner du våre beste tips til fokus, bevegelser, trening og velvære i denne fasen av livet. 

FALLEFOREBYGGENDE 

7 ting du burde tenke på!

Fall kan være en bekymring, spesielt med alderen, men en målrettet falleforebyggende trening kan styrke kroppen og redusere risikoen for skade

Venner som trener

STYRKETRENING FOR BENHELSEN

Her er noen viktige aspekter og tips for å fremme god seksuell helse

Seksuell helse er en personlig reise, og det er ingen universell oppskrift

Eldre par praktisere yoga

REHABILITERING

Rehab for kropp og topp

Rehabilitering er en avgjørende fase for de som gjennomgår skader, kirurgi eller andre helsemessige utfordringer. En helhetlig tilnærming til rehabilitering fokuserer ikke bare på å gjenopprette fysisk funksjon, men også på å styrke den mentale helsen og forbedre livskvaliteten

Aerial Yoga med lærer

TRENING MOT HETETOKTER

Tips til noen nøkkelaspekter for å fremme god emosjonell helse:

Emosjonell helse er en kontinuerlig reise, og det er normalt å oppleve variasjoner i følelseslive

Påføring av bodylotion

Mental health through Womanhood

Å begi seg ut på reisen gjennom kvinneår innebærer ikke bare fysiske endringer, men også en dyp innvirkning på mental og emosjonell trivsel. Fra den livlige energien i ungdommen til visdommen som oppnås gjennom livets erfaringer, omfavner kvinnelivet et spekter av følelser og psykologiske tilstander.

Dette er for din mentale helse gjennom livets faser. Enten det handler om å finne motivasjon og verktøy i utfordringer, omfavne selvoppdagelse eller dyrke en positiv mental innstilling.

SELVOPPDAGELSE OG EGENOMSORG

Her noen enkle, men kraftfulle rutiner som kan være veivisere på veien til indre balanse og velvære.

16.png

FORSKJELLEN PÅ SELVTILITT, SELVFØLELSE OG SELVBILDE

God selvtillit, selvfølelse og selvbilde er fundamentale for et sunt mentalt velvære. Disse begrepene refererer til forskjellige aspekter av hvordan vi oppfatter oss selv og vår plass i verden.

42.png

STRESS OG PRESS

Med et liv som beveger seg i høyt tempo, kan kvinner oppleve en betydelig mengde stress og press. Å finne balanse midt i dette kaoset er ikke bare en utfordring, men også en nødvendighet for å opprettholde god mental og fysisk helse.

60.png

MINDFULLNESS OG MEDITASJON

I en verden preget av konstant aktivitet og multitasking, kan det å finne øyeblikk av indre ro være avgjørende for kvinners helse. Mindfulness og meditasjon er kraftfulle verktøy som ikke bare gir øyeblikkelig lettelse, men også styrker den generelle fysiske og mentale velværen.

40.png
1.png

Månedens tips

For mer oppdatert kvinnehelse

hverdag

De siste årene har kvinnehelse fått økt oppmerksomhet. Dette er viktig fordi vi gjennom tidene ikke har forsket nok på spesifikk kvinnehelse og at vi i dag rett og slett vet for lite om livet i en kvinnekropp. Når kvinnehelsen nå settes på agendaen, blir det viktig at vi også snakker om kvinnehelsen innenfor psykisk helse.  

ANGST OG DEPRESJON

Det er rundt dobbelt så mange kvinner som menn som strever med angstlidelser og depresjon. Hva er det som påvirker denne skjevfordelingen?

57.png

PÅRØRENDEROLLEN

Det er som regel kvinner som ender opp i krevende pårørenderoller. I all hovedsak får de ikke lønn for jobben, som kan komme på toppen av andre oppgaver

Kvinne Modell

KROPPSBILDE

Kroppsbilde – det er et tema som berører alle på et eller annet tidspunkt i livet. I en verden der samfunnsstandarder ofte dikterer hvordan skjønnhet skal se ut, kan det å omfavne din egen kropp være en sterk og utviklende reise.

Trist portrett

PSYKISK HELSE I BARSELTIDEN

Det er normalt å oppleve en rekke følelser etter fødselen, men hva er normalt og når burde man ta kontakt med helsepersonell?

Womanhood.no (Instagram-innlegg) - 7.PNG
Trist på sofaen

Ressurs

For din trygghet!

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for mennesker med psykiske helseutfordringer, pårørende og andre interesserte.

Hjelpetelefonen
Studenttelefonen
Arbeidslivstelefonen
Foreldresupport
Sidetmedord

bottom of page