top of page

MOVEMENT THROUGH  WOMANHOOD

Movement through womanhood er konsept som understreker viktigheten av kvinners helse og styrke gjennom ulike livsfaser. Dette omfatter fokus på fysisk aktivitet, mental og emosjonell velvære, støtte gjennom livets stadier, samt betoningen av fellesskap og selvstendighet i helsevalg. Konseptet hyller kvinners mangfoldige reise og fremhever betydningen av kvinnefellesskapet som en sentral støttespiller.

Movement through Womanhood

Trening gjennom livet gir oss ikke bare fysisk styrke, men bidrar også til god mental helse, hormonell balanse, ernæring og selv-aksept. Vi tror på en helhetlig tilnærming gjennom alle livets opp- og nedturer.

FYSISK HELSE

5 tips for bedre fysisk helse

Vi er alle en del av en travlere verden, og i kampens hete for å oppfylle daglige krav, glemmer vi ofte å sette pris på vår mest dyrebare eiendel - vår fysiske helse.

Sammenleggbar yogakamerat

PILATES

How to pilates?

Pilates is not just a workout; it's a journey to a more robust, flexible version of yourself. Let's dive into the basics and make Pilates simple and enjoyable.

Rullende yogamatte

STYRKETRENING

6 grunner for å prioritere styrketrening i hverdagen

I en tid der vi stadig blir utfordret av en stillesittende livsstil og krevende hverdag, er styrketrening ikke bare en treningsform, det er en investering i vår fysiske og mentale helse.

71.png

YOGA

Yoga som omfavner hele deg

Yoga er ikke bare en fysisk aktivitet; det er en reise som omfavner hele deg - kropp, sinn og ånd. Gjennom yogapraksisen kan du oppdage en dypere forståelse av deg selv og verden rundt deg, og finne balansen og harmonien som er nødvendig for en bærekraftig velvære.

yoga Class
Capture0043-4_1800x1800.webp

Tips

For en mer komfortabel mensenperiode

Når det gjelder kvinners helse og komfort, spiller valg av undertøy en avgjørende rolle. I dagens moderne verden søker stadig flere kvinner etter bærekraftige og komfortable alternativer som samsvarer med deres behov og verdier. Her kommer konseptet med mensentruser inn i bildet. Mensentruser har vist seg å være en revolusjonerende løsning for kvinner som ønsker å føle seg trygge og komfortable under menstruasjonen.

Movement through Motherhood

Trening under graviditet og i barsel kan kreve ekstra tilpasninger, fokus og kunnskap. Her finner du våre beste tips til fokus, bevegelser, trening og opptrening i denne fasen av livet. 

OPPVARMING

6 grunner til at du burde prioritere oppvarmingen

Oppvarming er ikke bare en formalitet før treningsøkten; det er en avgjørende fase som legger grunnlaget for en trygg, effektiv og givende trening

Pilates Practice_edited.png

BEKKENBUNNSTRENING

Bekkenbunnen - bunnen i kroppen

Bekkenbunnen er en viktig, men ofte oversett del av kroppens muskelsystem. Å implementere bekkenbunnstrening i treningsrutinen din kan ha betydelige helsefordeler.

11062b_91510bf942d84852adefe95ff676c95f~mv2.jpg

BEVELIGHET

Yoga, noe for deg?

Bevegelighet er en viktig, men ofte oversett, komponent av fysisk helse. Å forbedre bevegeligheten ikke bare gjør kroppen mer smidig, men det kan også bidra til å forebygge skader, forbedre holdningen og øke generell livskvalitet.

0495ad46b86943d8ae3af875303cc927.png

BREATHING EXERCISES

Deep breathing has a calming effect.

Breathing is something we often underestimate. We may not realize that our breath can have a positive impact on various aspects of our health and life.

25.png
11062b_91510bf942d84852adefe95ff676c95f~mv2.jpg

Månedens tips

For økt kunnskap om trening

Mange lurer på om det er trygt å løpe under graviditeten, både med tanke på mors helse og babyens velvære. Gravide kvinner kan ha ulike oppfatninger om hvorvidt de bør fortsette med løping eller andre former for fysisk aktivitet under svangerskapet.

Movement through Menopause

Trening i perimenopause og overgangalderen kan lette og utsette symptomer, samt forbedre den fysiske og psykiske velværen din. Her finner du våre beste tips til fokus, bevegelser, trening og velvære i denne fasen av livet. 

FALLEFOREBYGGENDE 

7 ting du burde tenke på!

Fall kan være en bekymring, spesielt med alderen, men en målrettet falleforebyggende trening kan styrke kroppen og redusere risikoen for skade

Venner som trener

STYRKETRENING FOR BENHELSEN

Her er noen viktige aspekter og tips for å fremme god seksuell helse

Seksuell helse er en personlig reise, og det er ingen universell oppskrift

Eldre par praktisere yoga

REHABILITERING

Rehab for kropp og topp

Rehabilitering er en avgjørende fase for de som gjennomgår skader, kirurgi eller andre helsemessige utfordringer. En helhetlig tilnærming til rehabilitering fokuserer ikke bare på å gjenopprette fysisk funksjon, men også på å styrke den mentale helsen og forbedre livskvaliteten

Aerial Yoga med lærer

TRENING OG HETETOKTER

Her er noen tips og treningstiltak som kan bidra til å håndtere hetetokter

Hetetokter er et vanlig og ofte plagsomt symptom på overgangsalderen, preget av plutselige følelser av varme, ofte ledsaget av svette og ubehag

Påføring av bodylotion
BLOGGBILDER (Your Story) 2_edited_edited

Les

For mer oppdatert kvinnehelse

hverdag

"Mange fastleger ønsker mer kunnskap om hormonbehandling i overgangsalderen.  – Dette er en behandling vi ser effekt av fort."

Mental health through Womanhood

Å begi seg ut på reisen gjennom kvinneår innebærer ikke bare fysiske endringer, men også en dyp innvirkning på mental og emosjonell trivsel. Fra den livlige energien i ungdommen til visdommen som oppnås gjennom livets erfaringer, omfavner kvinnelivet et spekter av følelser og psykologiske tilstander.

Dette er for din mentale helse gjennom livets faser. Enten det handler om å finne motivasjon og verktøy i utfordringer, omfavne selvoppdagelse eller dyrke en positiv mental innstilling.

SELVOPPDAGELSE OG EGENOMSORG

Her noen enkle, men kraftfulle rutiner som kan være veivisere på veien til indre balanse og velvære.

16.png

FORSKJELLEN PÅ SELVTILITT, SELVFØLELSE OG SELVBILDE

God selvtillit, selvfølelse og selvbilde er fundamentale for et sunt mentalt velvære. Disse begrepene refererer til forskjellige aspekter av hvordan vi oppfatter oss selv og vår plass i verden.

42.png

STRESS OG PRESS

Med et liv som beveger seg i høyt tempo, kan kvinner oppleve en betydelig mengde stress og press. Å finne balanse midt i dette kaoset er ikke bare en utfordring, men også en nødvendighet for å opprettholde god mental og fysisk helse.

60.png

MINDFULLNESS OG MEDITASJON

I en verden preget av konstant aktivitet og multitasking, kan det å finne øyeblikk av indre ro være avgjørende for kvinners helse. Mindfulness og meditasjon er kraftfulle verktøy som ikke bare gir øyeblikkelig lettelse, men også styrker den generelle fysiske og mentale velværen.

40.png
mor og datter

Månedens tips

For mer oppdatert kvinnehelse

hverdag

Vi som føder barn merker godt at vi mangler noen som ivaretar oss

«Forståelsen og respekten for morsarbeidet øker ikke av «baby showers» og «gender reveal parties» skriver Julianne Rydberg.

ANGST OG DEPRESJON

Det er rundt dobbelt så mange kvinner som menn som strever med angstlidelser og depresjon. Hva er det som påvirker denne skjevfordelingen?

57.png

PÅRØRENDEROLLEN

Det er som regel kvinner som ender opp i krevende pårørenderoller. I all hovedsak får de ikke lønn for jobben, som kan komme på toppen av andre oppgaver

Kvinne Modell

KROPPSBILDE

Kroppsbilde – det er et tema som berører alle på et eller annet tidspunkt i livet. I en verden der samfunnsstandarder ofte dikterer hvordan skjønnhet skal se ut, kan det å omfavne din egen kropp være en sterk og utviklende reise.

Trist portrett

PSYKISK HELSE I BARSELTIDEN

Det er normalt å oppleve en rekke følelser etter fødselen, men hva er normalt og når burde man ta kontakt med helsepersonell?

Womanhood.no (Instagram-innlegg) - 7.PNG
Trist på sofaen

Ressurs

For din trygghet!

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for mennesker med psykiske helseutfordringer, pårørende og andre interesserte.

Hjelpetelefonen
Studenttelefonen
Arbeidslivstelefonen
Foreldresupport
Sidetmedord

Ressurs

For din trygghet!

DIXI Ressurssenter er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt. Dette gjelder voldtekt, seksuelle overgrep og seksuelle trakasseringer. De er der for at utsatte og pårørende skal ha noen å snakke med, på en trygg arena.

Nærbilde av trøstende hender
bottom of page